پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 299561
۱۵ آذر ۱۳۹۱ - ۰۵:۴۰

در کنگره بین­المللی پیوست­نگاری فرهنگی، رابطه دین با تکنولوژی بشری بررسی می­گردد.

به گزارش خبرگزاری حوزه،حجت­الاسلام محمد نصیری، در نشست هماهنگی کنگره «پیوست­نگاری فرهنگی» که به همت جامعه­المصطفی، مرکز مدیریت حوزه­های علمیه، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و مرکز راهبردی مهندسی- فرهنگی شورای فرهنگی عمومی استان بوشهر در سالن شهید مطهری مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) برگزار شد، با اشاره به لزوم ارائه مبنای دینی در عرصه­های زندگی بشری، اظهار کرد: در تاریخ، همواره مسلمانان تلاش نموده­اند تا نظریه این دین را در مواجهه با پیشرفت­ها و مسائل جدید جوامع بشری ارائه دهند.

وی افزود: زندگی کنونی بشر به گونه­ای با تکنولوژی درآمیخته شده است که زندگی بشر امروزی بدون این ابزار دچار اختلال می­گردد.

دبیر این کنگره، با اشاره به تعریف لفظ فرهنگ، بیان کرد: فرهنگ، مجموعه­ای از باورها و ارزش­های رفتاری ریشه­دار بشری است. بنابراین ارزش­های انسان متدین با دیگر انسا­ن­ها متفاوت است و به همین جهت موجب تفاوت الگوی رفتاری او نیز می­گردد.

حجت­الاسلام نصیری با ابراز این که فرهنگ مناسبات جامعه را جهت و شکل می­دهد، یادآور نمود: اعتقادات و جهان­بینی ریشه شکل­گیری فرهنگ انسان متدین به شمار می­رود که بر مبنای آن به اموری مانند طلب علم و احترام به دیگران نیز پایبند می­شود.

وی، با اشاره به واژه پیوست فرهنگی، خاطرنشان کرد: پیوست فرهنگی، سندی مشتمل بر مطالعات کارشناسی است که پیامدهای فرهنگی هر رفتاری پیش­بینی و تبیین می­گردد.

وی اضافه کرد: هدف از شکل­گیری این کنگره، تبیین پیوست فرهنگی جوامع اسلامی است که چگونه باید تکنولوژی و پیشرفت­های بشری را با دین همراه ساخت.

دبیر این کنگره با بیان این که در چالش­های پیش­روی جوامع اسلامی نگاه بازداره و سوق­دهنده را در کنار هم ملاک قرار می­دهیم، اذعان نمود: در این کنگره در نظر داریم تا الگویی را آماده سازیم تا در همه جوامع اسلامی قابل ارائه باشد که در این بین نقش طلاب غیرایرانی جامعه­­المصطفی بسیار ارزنده است.

حجت­الاسلام نصیری تأکید کرد: مبانی نظری، استراتژی­ها و فضای اجرایی نظریات پیشنهادی از جمله موضوعات فراخوان این همایش به شمار می­رود.

وی با ابراز این که مهلت ارسال آثار کنگره تا 15 بهمن­ماه است، عنوان نمود: پیش همایش این کنگره در هفت دی در شهر مقدس قم برگزار می گردد و خود این کنگره نیز ششم تا هشتم اسفند امسال در استان بوشهر برگزار می­گردد.

دبیر این کنگره با بیان این که تاکنون هفتصد مقاله علمی از استادان و فرهنگ­پژوهان داخلی و خارجی به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است که دویست داور در حال ارزیابی آنها می­باشد، افزود: ارائه مقاله و سخنرانی­های علمی، نمایشگاه تخصصی، برگزاری تورهای فرهنگی، تاریخی و صنعتی، برگزاری کارگاه آموزشی و هم­اندیشی و کرسی آزاداندیشی از جمله برنامه­های این کنگره می­باشد.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha